BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Sunday, March 25, 2012

indian tea timee

Siapa suke Indian food?
angkat tangan?
:)
saye!!!
Siape suke Masala vada?a.k.a parpu (some people call kacang dall) yg kene blend,pastu gumpal2 pastu goreng?
Siape?
Sayee!!!
semualah saye,ini kan belog saye
wahhahaha.
dh amek.td bwt mnde ni.penat.tp berbaloi oiiii
;)


RESIPI:
1 cawan kacang parpu or dal-basuh dan rendam dlm air semalaman,klo malas 2 jam pn sudeh
1 sb tepung beras-mau kasi rangup
1 sb biji jintan manis
segengam cili kering
daun ketumbar potong halus2
bawang merah cincang smpai halus
garam secukup rse
minyak untuk deep fry yaww
CARA:
1.blender kacang dal yg terendam lame itu.Jangan smpai lumat,bersama cili kering dan biji jintan manis.


2.pastu,mskkn bwg merah,daun ketumbar,garam dan tepung beras dlm adunan blender



3.Gaulkan kesemua bahan smpai sebati.Kemudian kite bentuk bulat2 dan letak ats pinggan sebelum di goreng deep fry ok?


okeyhh.sedap.rangup diluar,lembut di dalam.api mase goreng makesure panas,tp jgn panas smpai berasap,sbb nnti die hangus kt luar,xmasak kt dlm.ok?
cube la klo nk dpt mak mentua hindustan:P.
heheheh

0 comments: