BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Thursday, November 18, 2010

.:megi mee-a sinful yet a life-saving:.

sneak peak for tonight dinner plan :

chef tak bertauliah akan mempersembahkan kepada tukang-tukang makan sume..jeng..jeng..

  •  special tumeric pilau rice nad's style
  •  telur puyuh msak kari (nothing special bout it :-p )
  •  papadom
  •  acar tomato (not in the plan, as tak cukup bhn :( )
  • lime juice (a request frm me, courtesy of toiek ).
so, later we will lihat d result of these..as for now..let's turn into...

this!


my all time fav!!!

mee meggi cpt dimasak, sedap dimakan :D

time saving...perut kenyang cepat.

setuju???

kan?

the do's and don't s in megi consuming theory :

  1. megi taste different in diffrent ways of cooking, try this..cooking using hot water frm water boiler and cooking frm boiled water directly on stove. Lain..ok..lain. Rase lg sedap when on stove. :)..to bujang-bujang di sane..jangan pemalas..gune stove to cook for better taste hokay :)
  2. once siap masak, plis consume A.S.A.P.!!! kembang xsedap lorrrrr.
  3. makan dr periuk terus membuatkan ia sedap berkali-kali gande..uuuuuuu betui2
  4. buat bunyi sLUuuurrpppp..sLuuurrppp semasa makan sorang2 saje..bile ade org lain ini adalah tidak sopan dan selekeh! ahaks
  5. megi adalah tidak sihat untuk dimakan selalu..untuk kanak2, jgn bg mereka peluang makan pon..xbagus untuk otak mereka. Untuk org dewasa, dh besar..pepandai la jge ur own health k.
  6. megi can produce awesomeness in taste n mouth-watery view when u r creative and add in extra ingrediant in it.. like this :)

 this is not only my all time fav, but family time fav, my frens all time fav, the whole universe fav kot!!!!

huhu~~

MEGI GORENG... name seindah rase kan???



*********
"hidup pedas macam sambal, walaupun pedas tapi sedap kan?"

+misstoureiffel+

0 comments: